Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2012 22:48 - Как Тоалетната Вода се Различава от Парфюмите
Автор: parfiumlifestylezona Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2792 Коментари: 0 Гласове:
2



Когато сте пазарували за парфюми сигурно сте забелязали, че някои версии на едни и същи марки се продават на различни цени. Това по-често е заради съдържанието на аромат в шишенцето и за това вие виждате различни надписи - “Eau de Toilette” или “Eau de Parfum”.

 

Така че научете как можете да сте сигурни, че правите възможно най-добрата сделка за парите, които давате.

 

Парфюмериите заемат голяма част от моловете във всеки град. Всякакви видове парфюми могат да бъдат намерени дори не само там – на щанда в близкия магазин също има. Може би не сте забелязвали, но шишенцата в по-големите магазини за парфюми са наредени по височина. Най-малките обичайно са парфюми. Средните и най-често продавани са “eau de parfum”. Третото са големите шишенца тоалетна вода.

 

Разликите са в цените, количесто, качество и колко дълготраен ще е парфюмът. Ваш дълг е като купувач да знаете разликите, защото вие правите покупката. Не си мислете, че като купувате известна марка за малко пари сте направили успешна сделка, тъй като това най-вероятно е разводнен вариант на парюма (тоалетна вода).

 

Тоалетната вода

Тя е парфюм с по-голямо съдържание на вода – по-слабо концентрирано ухание (около 6%). Аромата е лек и краткотраен. Тоалетната вода се използва и в много други козметични продукти.

 

Защо тоалетната вода не е точно парфюм:

Всички ухания са направени от естествени съставки – екстракти от растения и цветя. Количеството етерично в парфюма определя колко силен ще е той. За да се удължи уханието, базата на различните парфюми е алкохолът.

 

Одеколоните и тоалетната вода са с най-ниско съдържание на тези масла. Това е причината, поради която повечето хора избират маркови парфюми или тяхната по-слаба разновидност. А тя съдържа около 15% масла, което макар и не много създава аромат, който ще се усеща в продължения на цял ден по вас, а дори и по няколко дни върху дрехите ви.

 

Парфюмите

В малкото шишенце е така наречения силен концентрат, който може да варира от 15% до 40%. Най-скъпият избор, който трае най-много. Някой такива дори се нанасят с пипета.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: parfiumlifestylezona
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 73586
Постинги: 13
Коментари: 2
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930